151025 mercedes 107Lewis Hamilton heeft zijn titel weten te prolongeren na zijn winst in de GP van Amerika. Direct bij de start was de Brit sneller onderweg dan polesitter Nico Rosberg, welke hem echter halverweg de race het leven nog flink zuur had gemaakt. De Duitser moest zich echter tevreden stellen met een tweede plek, flak voor zijn landgenoot Vettel in de Ferrari. Max Verstappen reed zijn naar eigen zeggen beste race van het seizoen tot nu toe en eindigde op een verdiende vierde plek.

151023 mercedes 113In een verregende kwalificatie voor de GP van Amerika heeft Nico Rosberg de pole in handen gekregen door in de tweede sessie de snelste tijd op de klokken te zetten. Het derde deel van de kwalificatie werd geschrapt nadat het weer steeds slechter werd, en het te gevaarlijk werd om door te gaan. Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo staan later vandaag naast en achter hem op de startgrid.

151023 mercedes 114Lewis Hamilton toonde zich vanochtend heer en meester in de regenachtige omstandigheden op het Circuit of the Americas in Austin Texas. In slechts 9 ronden reed de titelkandidaat zich naar de kop van het veld. Vettel in de Ferrari en Hulkenberg in de Force India moesten toezien hoe de Brit hun de weg naar de nummer 1 plek versperde.

151023 manor 109Na 3 uur wachten op de start van de kwalificatie heeft de FIA besloten deze uit te stellen tot morgen. Hevige regenval maakte het onmogelijk om een redelijke kwalificatie te houden, en na een aantal keren uitstel van een half uur besloot men tenslotte om de sessie te verzetten. Morgenmiddag om 15:00 Nederlandse tijd volgt een nieuwe poging.

151023 williams 113De tweede vrije training voor de GP van Amerika is na enige twijfeling afgelast vanwege zware regenval. De orkaan Patricia die in Mexico aan land zal gaan, zorgt ervoor dat regengebieden over de grens van Mexico naar Austin gestuwd worden, en waar het normaal warm en droog is bleef de regen nu neerdalen uit de donkere wolken.