150927 tororosso 101Max Verstappen heeft aan de vooravond van de GP van Rusland verklaart zich geen zorgen te maken over zijn toekomst binnen de Formule 1. Zijn huidige werkgever Scuderia Toro Rosso en het overkoepelende Red Bull zijn nog steeds naarstig op zoek naar een nieuwe krachtbron voor de komende jaren nu men het contract met Renault heeft opgezegd.

De grote baas van Red Bull, Dietrich Mateschitz, heeft verklaard beide teams uit het kampioenschap terug te trekken als er geen competitieve motor gevonden wordt voor zijn teams. Mercedes verklaarde eerder niet te willen leveren aan hen, en Ferrari wil wel leveren, maar geen gelijkwaardige motoren zoals deze gebruikt worden door het eigen team. Het zou dus kunnen dat Mateschitz de daad bij het woord voegt, en de teams terugtrekt uit het kampioenschap, wat het einde zou betekenen van de deelname van Max aan de F1. Deze maakt zich echter geen zorgen, en gelooft vast in een goede afloop.

"Ik maak me geen zorgen. Ik heb nog een contract voor meerdere  jaren met hen. Ook al zouden ze zich terugtrekken, en dat moet ik eerst nog zien gebeuren, dan nog weet ik zeker dat ik in de F1 aanwezig zal blijven" aldus Verstappen. "Als ze zich terugtrekken dan moeten we iets doen, maar ik zie nog geen tekenen als zouden ze zich werkelijk uit de sport willen terugtrekken. Ik ben blij met waar ik ben, en daar blijf ik. Ik kijk niet rond naar andere teams om daar een plek te krijgen, en Red Bull heeft voor me gezorgd. Zij hebben me hier gebracht, en mochten ze zich terugtrekken dan weet ik zeker dat ze me zullen blijven steunen."

Ga naar boven