150725 ferrari 103

Tegen de verwachtingen en speculaties in heeft het Scuderia Ferrari team vanmiddag bekend gemaakt dat Kimi Räikkönen in 2016 naast Sebastian Vettel bij het team zal rijden. Waar Arrivabene in Hongarije nog wist te melden dat er geen haast was bij het kijken naar het rijdersduo voor volgend seizoen, is nu toch al de kogel door de kerk gegaan.

Waar heel de mediawereld dacht dat alles al in kannen en kruiken was voor Valtteri Bottas om naar Maranello af te reizen, kwam vanmiddag toch onverwacht ineens de mededeling van Ferrari dat in 2016 Kimi Räikkönen gewoon voor het team zal rijden. "Wat kan ik er van zeggen" begint Kimi, "voor mij is het een droom die gewoon verdergaat om bij Ferrari te mogen blijven. Ze zijn mijn familie, en ik heb altijd al gezegd dat ik mijn carrière bij hen wil beëindigen. Ik ben meer toegewijd dan ooit, en ik ben de mensen die dit mogelijk maken dan ook zeer dankbeer. Ook gaat mijn dank uit naar al mijn fans die me blijven steunen."

"Wij geloven dat door het verlengen van het contract met Kimi we ook meer stabiliteit in het team hebben voor volgend seizoen" aldus Arrivabene. "Dit is één van onze doelstellingen, maar ook hebben we gekeken naar de goede samenwerking en relatie tussen hem en Seb. Van onze kant uit tonen we hiermee ons vertrouwen in hem, en ik verwacht dat dit vertrouwen ruimschoots beloond gaat worden." 

Ga naar boven