150726 mclaren 105

Honda verwacht op het circui van Spa de volgende stap te kunnen doen waar het gaat om de krachtbron achter in de McLaren Bolide. Volgens de Japanse motorenbouwer is de huidige motor al beter dan die van Renault, en denkt men in België nu op het niveau van Ferrari uit te komen.

In Belgie zal de Honda motor een nieuwe ICE hebben, oftwel de Internal Combustion Engine, de originele verbrandingsmotor zeg maar. Zo zijn de verbrandingskamers aangepast, de inlaat gewijzig en het uitlaatsysteem opnieuw ontworpen. Ook de versnellingsbak is aangepakt. Yasuhisa Arai, chef motorsport van Honda, wil er het volgende wel over kwijt: "Op Spa krijgen we onze laatste upgrade voor dit jaar, met nog wat kleine zaken die verderop in het seizoen zullen gaan volgen. De versie MK3 zullen we vanaf Spa gaan gebruiken, en we zijn ondertussen al begonnen aan de motoren van volgend jaar. MK4 zal ons op het niveau van Mercedes gaan brengen, maar met deze MK3 is het doel om op gelijke hoogte met Ferrari te komen."

In Hongarije reed de Honda krachtbron op vol vermogen, maar volgens Arai was daar het McLaren MP4-30 chassis dat de werkelijke prestaties van de motor maskeerde. "Het chassis heeft niet zo'n goede mechanische grip als bijvoorbeeld Red Bull. We lopen nog ver op hen achter. We hebben de data gecontroleerd, maar het chassis en het aerodynamisch pakket hebben nog tijd en fine tuning nodig. Zaken zoals de hoek van vleugels, de rijhoogte en afstelling moeten we nog verder onderzoeken. De onbetrouwbaarheid tijdens de wintertests zorgt er voor dat we dit nu in de vrije trainingen moeten doen." 

Ga naar boven