Volgens Technisch Directeur James Key van het Scuderia Toro Rosso team verloopt het F1 seizoen 2015 tot dusverre een beetje frustrerend voor het team. Er hadden veel meer punten behaald kunnen worden als het team beter had gefunctioneerd en de kansen benut waren.

Volgens Key had er voor het team al veel meer in gezeten dan de punten welke men tot dusverre heeft gescoord. "Er zit zoveel potentieel in de auto, en dan moet je zien wat je gescoord hebt. Monaco ging helemaal mis. We kwalificeerden als 8ste en 10de met Carlos en Max. De druk was erg hoog bij onze rookie coureurs, en we hadden ze daar beter kunnen steunen dan dat we gedaan hebben. Zo werd Carlos naar de staart van de Grid verwezen omdat hij de weegbrug heeft gemist in Q1. Als we hem daar beter begeleid hadden was het heel anders gelopen."

"We hebben tot dusverre echter ook maar één echt slechte race gereden, en dat was die van Bahrein. Nee, het had heel anders kunnen lopen, maar het is niet anders. Je gaat het seizoen in je denkt wat kan er misgaan, en vervolgens zie je het één en ander gebeuren en denk je hoe heeft dat zo kunnen gebeuren. Het is een beetje een mix, maar we hadden als team beter moeten presteren. Ons doel staat nog steeds, als vijfde eindigen in het kampioenschap. We moeten de frustraties nu van ons afschudden en de tweede helft van het seizoen aanvallen, en reken maar dat we ervoor zullen knokken."

Ga naar boven