150726 tororosso 122

Teambaas Franz Tost van het Scuderia Toro Rosso team heeft zijn mening gegeven over de hedendaagse Formule-1, en wat er in zijn ogen zou moeten gebeuren om deze weer vitaal te krijgen. Volgens velen is het een zooitje binnen de sport, en is er van gelijke kansen geen sprake door regelgeving welke de sport in haar greep heeft.

"Wat willen de mensen zien?" aldus Tost. "De mensen willen gevechten zien op de baan, inhaalacties en verschillende teams die om het kampioenschap strijden. Hoe redden we dit? Alleen als we gelijkwaardige krachtbronnen tot onze beschikking hebben. Op dit moment is er één motor die een straatlengte voorsprong heeft op de andere motoren binnen de sport, en die anderen kunnen door het token systeem hun motoren niet zo doorontwikkelen zoals ze wel zouden willen om bij die ene in de buurt te komen."

"Als we eenheid hebben, krijgen we interessante races. Als het kampioenschap pas in de laatste 2 of 3 races de beslissende fase ingaat, dan is dat interessant voor de kijkers. Nu weten ze al op voorhand hoe de race er ongeveer gaat verlopen. In Hongarije liep het even wat anders door de aard van het circuit, maar in Spa zullen de zaken er weer heel anders voor staan. De tokens zijn bedacht om geld te besparen, maar blijken uiteindelijk duurder te zijn. Als je vooraan rijdt heb je het geld al uitgegeven, als je achteraan rijdt moet je veel geld in de ontwikkeling stoppen en zien om bij te komen. Veel geld kosten doet het toch, of je de tokens nu gebruikt, of dat je de ontwikkeling vrij laat."

Ga naar boven