Vanaf dit weekend is Heikki Kovalainen weer bij het Caterham team te vinden. Nadat de Fin deze winter aan de kant gezet werd vanwege het weigeren om sponsors te werven voor het team, heeft ditzelfde team hem nu gevraagd om in ieder geval in Bahrein en Spanje in actie te komen.

Werkeloos moest Heikki Kovalainen toezien hoe het seizoen 2013 van start ging, maar in Maleisiƫ was hij ineens in de pitstraat aanwezig bij het Caterham team. Volgens Heikki was hij er alleen op uitnodiging van Tony Fernandez om oude vrienden te ontmoeten en om met andere teams te praten over een mogelijk zitje voor 2014, maar al snel dook het gerucht op dat hij weer in de groen gele bolide van het team zou gaan plaatsnemen.

Geruchten blijken vaak niet waar te zijn, maar nu blijkt dat dit gerucht wel degelijk hout sneed. Vanochtend kondigde Caterham ineens aan dat Heikki Kovalainen weer in dienst was. Volgens het persbericht zal de Fin in Bahrein en Spanje de eerste vrije trainingen rijden om te helpen bij het evalueren van de updates welke het team in deze twee weekenden zal gaan gebruiken. Het gerucht gaat dat de bolide welke in de eerste 3 races reed nog gewoon de 2012 versie van de auto was, en dat nu pas de eerste echte updates gaan plaatsvinden.

Naast de vrije trainingen zal Heikki ook de huidige race coureurs Charles Pic en onze landgenoot Giedo van der Garde bij gaan staan in hun voorbereidingen op de race. Heikki is officieel de tweede testcoureur van het team, en vervangt de Chinees Qing-Hua Ma, die ook in de GP2 klasse wordt vervangen door Alexander Rossi, die als test en reserve coureur van het Caterham team te boek staat.

Met de kennis van de Fin hoopt het team de nieuwe ontwikkelingen sneller te laten verlopen om zo de achterstand welke men heeft opgelopen ten opzichte van Marussia snel te niet te doen. 

Ga naar boven