Bij Ferrari is men er niet gerust op dat men gedurende het seizoen opnieuw van windtunnel zal moeten wisselen. Op dit moment gebruikt men de windtunnel in Keulen van Toyota, maar voor 2014 wil men weer hun eigen windtunnel in Maranello gaan inzetten.

Ferrari is het seizoen goed van start gegaan, de F138 ontwikkeld in Keulen blijkt een goede stap voorwaarts. Toch kijkt men ook alvast naar het volgende jaar, waar grootse reglementswijzigingen staan te wachten. Een nieuwe V6-turbo motor zal ervoor zorgen dat ook de aerodynamica op de schop zal gaan. De windtunnel zal dus van grote waarde zijn om in 2014 sterk voor de dag te komen. Helemaal gezien vele teams dit moment willen aangrijpen om de achterstand op de topteams in te lopen.

Kopzorgen dus bij Nikolas Tombazis, die weet dat er weer zware tijden aan zullen breken. Het probleem is dat het team op dit moment namelijk al in Keulen modellen voor het seizoen 2014 in de windtunnel heeft geplaatst. Zodra de eigen windtunnel in Maranello weer up-to-date is zal men de wagen voor het volgende seizoen in eigen huis door gaan ontwikkelen. Data van de verschillende windtunnels kunnen dan vraagtekens oproepen.

“Iedere wissel van windtunnel brengt risico met zich mee” aldus Nikolas Tombazis tegenover ‘Autosport’ over de situatie waarin het team zich bevindt. “Ideaal was geweest als we op dit moment al in eigen huis met een gemoderniseerde windtunnel, waarin we vertrouwen hebben, hadden kunnen werken.”

Voor de doorontwikkeling van de F138 vreest men echter niet, dat zal geheel in Keulen gebeuren. Tijdens de wintertests bleek al dat de data van die tunnel goed overeenkwamen met de verwachtingen op het circuit.

Ga naar boven