Afdrukken

Hoewel het team al jaren met motoren van fabrieksteam Ferrari rijdt, kan het team ook kiezen voor een motor van Renault of Mercedes. Toch geeft het team nu al aan eerst met Ferrari de details te zullen uitwerken.

De teams zijn drukdoende hun nieuwe wagens aan het grote publiek voor te stellen, maar ondertussen zijn ze ook al met hun gedachte een jaartje verder. Vanaf 2014 zal men met een nieuwe V6 turbo motor aantreden, en afscheid nemen van de huidige V8 blokken. Voor Sauber is het een lastige keuze om te maken, trouw blijven aan Ferrari, of verder kijken.

“Voor ons als klantenteam is het een zeer interessante situatie” aldus Monisha Kaltenborn over het vraagstuk. “Wat wij weten zijn er op dit moment nog veel onduidelijkheden en het is dus erg lastig om dit soort gesprekken op dit moment te voeren. We hebben ondertussen al meer dan tien jaar een partnerschap met Ferrari. Het is dus erg logisch om die kant te kiezen. Maar ook zij hebben hun moeilijkheden, gezien nog niet alles in detail duidelijk is.”

Eerder gingen er al geruchten dat Sauber een overstap naar motoren van Mercedes zou gaan maken. Mercedes zou op dit moment ook qua motor voor 2014 voorliggen op de concurrenten Ferrari en Renault. Kaltenborn ontkracht echter deze geruchten. Ze laat weten dat het team enkel en alleen met Ferrari heeft gesproken.