Het Lotus F1 team heeft zojuist als eerste haar deelnemer voor het seizoen 2013 onthult in haar fabriek in Enstone. Via een live feed op haar YouTube kanaal liet het team het publiek kennis maken met de E21 en haar vaste bestuurders Romain Grosjean en Kimi Räikkönen. Davide Valsecchi was ook aanwezig, maar werd niet aan het publiek voorgesteld.

Sky Sport verzorgde de live presentatie van het Lotus F1 team vanavond op YouTube. Het team had er al een goede prestatie opzitten voor de uitzending begon, daar 90 minuten voor aanvang het podium dat buiten stond opgesteld een aerodynamisch probleem ontwikkelde en door de wind werd weggeblazen, waardoor men noodgedwongen de presentatie vanuit de werkplaats waar de auto gebouwd word moest doen. Aangezien de werkplaats altijd al brandschoon is was dit echter in korte tijd voor elkaar.

Kimi en Romain trokken het laken van hun werkplek voor 2013, en wat onder het laken vandaan kwam was in grote lijnen gelijk aan de auto van 2012. De detaillisten zullen echter opmerken dat de onderkant van de achtervleugel ronder is, maar belangrijker zijn de sidepods en de omgeving van de uitlaten, waar blijkbaar het meeste gebeurd is. De neus is nog steeds dezelfde als verleden seizoen, en het team is niet van plan om het "vanity panel" te gaan gebruiken om gewichts redenen.

Zie voor meer foto's ons fotoalbum: De Lotus E21 

Ga naar boven