Terwijl op de achtergrond druk wordt gebouwd aan een nieuwe omgeving, gaat het nieuws in F1 land natuurlijk gewoon door. Ferrari ging zoals gewoonlijk weer spelen in de sneeuw, Perez en Hamilton bekeken hun nieuwe werkomgeving, en Glock zit plotseling zonder werk nadat zijn contract met Marussia verbroken werd. Kortom genoeg stof voor een item.

Nu de Kerstdagen en de Jaarwisseling er weer op zitten gaat de aandacht al weer uit naar de presentaties van de nieuwe bolides van de teams en de testdagen die kort daarna van start zullen gaan. Diverse teams lieten al weten wanneer en waar men hun bolide voor de eerste maal aan het publiek zal tonen, en net als de vorige jaren zal het bij alle teams een karige bedoening zijn.

De datums tot dusverre:
31-01-2013 McLaren
01-02-2013 Ferrari
01-02-2013 Force India
02-02-2013 Sauber
03-02-2013 Red Bull
04-02-2013 Mercedes
04-02-2013 Toro Rosso
05-02-2013 Caterham
19-02-2013 Williams

De testdata:
5 tot en met 8 februari op het circuit van Jerez
19 tot en met 22 februari op het circuit van Barcelona
28 februari tot en met 3 maart ook op het circuit van Barcelona

Nu we weten waar en wanneer er wat te zien is, gaan we naar het rijdersnieuws. Perez en Hamilton waren de afgelopen weken te gast bij hun nieuwe werkgevers om kennis te maken met het team waar ze dit jaar mee zullen gaan rijden. Timo Glock kreeg echter te horen dat hij niet langer voor Marussia kon rijden omdat het team eenvoudigweg niet de fondsen heeft om een ervaren coureur te betalen. Het geld dat men dacht zeker te stellen voor een 10de plek bij de constructeurs was bedoeld om zeker te stellen dat Glock kon blijven rijden, maar nadat men toch verslagen werd voor de finish moest het team maatregelen nemen en snijden in de financiën. De plekken die nu nog open staan zijn bij Caterham en zijn 'oude' team Marussia.

Felipe Massa liet weten dat hij er over gedacht heeft om te stoppen halverwege het seizoen 2012 toen het resultaat uitbleef. De druk op zijn schouders omschreef hij als groter dan bij de terugkeer na zijn ongeval in Hongarije. Nu we het toch over Ferrari hebben, Pedro de la Rosa, ja jullie lezen het goed, heeft een testrol gekregen bij het Ferrari team. De La Rosa had eigenlijk een contract voor 2013 bij HRT, maar zoals bekend is dat team ter ziele gegaan.

Niet alleen bij de coureurs gebeurd van alles, ook bij de teams zelf. Bij Toro Rosso begint deze dagen Steve Nielsen, die verleden jaar nog bij Caterham in dienst was maar aan het einde van het seizoen zijn afscheid aankondigde. Bij Williams zal men zich echter wel achter de oren krabben. Toto Wolff heeft het team per direct verlaten om een management functie bij Mercedes op zich te nemen in plaats van de vertrokken Norbert Haug. Wolff heeft veel aandelen in handen van het Williams team, en werd gezien als successor van Sir Frank Williams. De aandelen in het team blijven in het bezit van Wolff, maar alleen de tijd kan vertellen of hij ooit terug keert naar Grove. Zijn vrouw, Suzie Wolff-Stoddart, blijft wel test en reserve coureur van het Williams team. Als klap op de vuurpijl blijkt Wolff ook nog eens Paddy Lowe van McLaren gestrikt te hebben voor Williams, maar deze gaat samen met Wolff naar Mercedes om daar invulling te gaan geven aan de leiding van het team.

Dit laatste is weer een waarschuwing aan het adres van Ross Brawn, waarvan nu weer gespeculeerd wordt dat deze voor aanvang van het seizoen het team moet verlaten om ruimte te maken voor Lowe en Wolff. Lowe ontkent echter dat hij naar Williams zou gaan, en dat met Mercedes nog niets in kannen en kruiken is, maar insiders zeggen dat het nog slechts enkele dagen zal duren om alles rond te krijgen. De betrokken doen er het zwijgen toe, een veelbetekenende stilte, en dus waarschijnlijk een stilte voor de storm 


 

Ga naar boven