Zoals we al aangekondigd hebben plaatsen we momenteel het nieuws niet direct vanwege herstructurering van de site, maar dat betekent niet dat we de F1 compleet uit het oog zijn verloren. Bij deze plaatsen we dan ook een overzicht van het belangrijkste nieuws dat de gelederen binnen de sport bezighield.

Aan het begin van de week was het Romain Grosjean die opgelucht adem kon halen. Het Lotus F1 team bleek voldoende vertrouwen in hem herwonnen te hebben om hem ook in 2013 naar Kimi Räikkönen in de auto te zetten. Lang leek het er op dat zijn fouten hem zijn plek zouden kosten, maar de laatste paar races hebben aangetoond dat de Franse Zwitser wel degelijk aanwijzingen kan op opvolgen en prestaties kan leveren zonder als een stier door de porseleinkast te razen.

Bijna tegelijkertijd kwam het bericht dat Kamui Kobayashi zijn hoop op een stoeltje voor 2013 heeft opgegeven ondanks het fonds dat in het leven werd geroepen. Met een slordige 1,8 miljoen Euro op de rekening is het verschil te groot met het benodigde budget bij de betere teams, welke echter allen al hun plekken vast hebben liggen.

Bij Williams was het Mark Gillan, die aan de basis stond van de wederopstanding in 2012 van het Williams F1 team, die de handdoek in de ring gooide om zich meer met zijn familie te gaan bezighouden. Bij Mercedes ziet men Norbert Haug vertrekken, die al dan niet gedwongen, zijn functie neerlegt bij het merk. Het falen van het team wordt hem in de schoenen geschoven, en Haug had zijn lot aan de prestaties gekoppeld.

Max Chilton pakte deze week het stoeltje naast Timo Glock bij Marussia. Het team baalt nog van het mislopen van miljoenen doordat men in de laatste race voorbij gestoken werd door Caterham, dat tot dusverre alleen nog maar Charles Pic heeft vastliggen voor 2013. Bij Caterham is het Steve Nielsen die zijn baan opzegde, en hij wordt nu genoemd in een mogelijke overstap naar een ander team op de grid, maar welk is nog onbekend.

Ondertussen druppelen de data voor de diverse auto onthullingen ook al binnen. Force India was de eerste die liet weten wanneer de nieuwe bolide hat daglicht gaat zien. Op 1 februari 2013 zal de bolide op het circuit van Silverstone gepresenteerd worden aan het publiek, maar wie de tweede coureur gaat worden naast Di Resta staat nog in de sterren geschreven. McLaren weet ook al wanneer men de opvolger van de MP4-27 wil presenteren. Waar de locatie zal zijn is nog onbekend, maar op 31 januari zal de bolide van haar laken ontdaan worden.

Bij Marussia verheugd men zich op 2013, vooral om de komst van Pat Symonds bij het team. Hij wordt gezien als iemand die het team een grote stap voorwaarts kan laten maken. Symonds was echter één van de mensen achter Piquet-gate, waarbij de coureur gevraagd werd om zijn auto opzettelijk te crashen om de winst aan Alonso te geven. De meningen over de terugkeer zijn dan ook verdeeld in de Paddock. 

Ga naar boven