Norbert Haug doet eind deze maand een stapje terug bij Mercedes. De motorsport directeur van het puntige merk heeft aangekondigd het rustiger aan te willen doen, en neemt na 22 jaar afscheid van zijn positie bij het merk. Onder zijn leiding won het merk 439 races in diverse klasses, wat neer komt op 45% van het totaal aantal races waar men aan heeft deelgenomen.

Wat de F1 betreft won Haug 87 GP's en 6 titels in zijn carrière als gezicht van Mercedes binnen de sport. "Ik wil de beste autobouwer van de wereld bedanken voor de afgelopen 22 jaar, jaren waarin ik nooit een moment zonder passie voor de sport ben geweest. Ik wil speciaal het bestuur van Mercedes bedanken voor hun vertrouwen en de vrijheid welke ze me altijd gegeven hebben bij elke activiteit. Sinds 1991 hebben we geweldige prestaties en overwinningen behaald, waar ik al mijn collega's voor wil bedanken" aldus Haug.

"Helaas hebben we, sinds we in 2010 weer ons eigen F1 team hebben, nog maar 1 overwinning weten te scoren, een getal dat niet overeenkomst met onze verwachtingen. Maar we hebben de juiste stappen gezet om in de toekomst successen te behalen, en ik weet zeker dat de coureurs en het team er alles aan zullen doen om onze doelstellingen om titels te behalen zullen inlossen."

Dieter Zetsche, CEO van Daimler, eigenaar van Mercedes, looft de prestaties van Haug: "In de afgelopen 22 jaar was Norbert Haug het gezicht van Mercedes in de autosport. Wat mij betreft heet hij een stempel gedrukt op een heel tijdperk, en als hoogtepunt natuurlijk de terugkeer van de zilverpijlen in het F1 veld. In de naam van het management en de hele motorsport familie wil ik Norbert dan ook bedanken voor zijn inzet voor het merk met de driepuntige ster."