Ieder jaar houdt de FIA traditiegetrouw een grote ceremonie om alle kampioenen in de motorsport te vieren. Dit jaar was geen uitzondering op de regel en Turkije mocht deze keer dienen als gastland. Kimi Raikkonen was ook uitgenodigd, omdat hij het wereldkampioenschap Formule 1 op een derde plaats had afgesloten. Kimi bleef zichzelf tijdens de ceremonie...

Kimi Raikkonen houdt ontzettend van feestjes, maar heeft wel een hekel aan verplichte protocol. Enkele weken geleden, toen het nog absoluut niet zeker was dat hij als derde zou eindigen, vertelde de Fin dat hij daardoor gelukkig niet zou moeten verschijnen op het galabal van de FIA. Hij mocht dus toch opdraven om de prestigieuze prijs in ontvangst te nemen. Kimi zou Kimi niet zijn als hij zich toch weer eventjes liet opmerken: hij verscheen op het tafereel zonder de verplichte das, maar had toch zijn zwarte smoking aangetrokken. Toen hij daarover werd aangesproken, antwoordde de Fin heel koeltjes: "Ik volg de regels niet, ik maak ze."

Uiteraard mocht Sebastian Vettel ook niet op het appel ontbreken. De aanwezigheid van de kersverse drievoudige wereldkampioen was op een bepaald moment echter helemaal niet zeker. De Duitser zat immers geblokkeerd op de luchthaven toen bleek dat hij zijn paspoort was vergeten. Na één uur wachten bij de douane, mocht Vettel uiteindelijk toch nog opstijgen met een privéjet. De Turkse motorsportfederatie had ervoor gezorgd dat hij in extremis nog kon vertrekken met een voorlopig identiteitsdocument.

Ga naar boven