Fernando Alonso werd de 'eenzame verliezer' genoemd, na de race in Brazilië. Zowel Ferrari als de Spaanse rijder zelf vonden nochtans dat enkel zij de titel hadden verdiend. Alonso ging nog een stapje verder door zich één van de beste rijders aller tijden te noemen.


Ferrari en Alonso hadden vooral tijdens de tweede helft van het seizoen alle hoop op een derde wereldtitel onder de rijders. Tot en met de laatste race was de titelstrijd onbeslist. Zowel Alonso als Vettel maakten kans om wereldkampioen te worden. De Duitser haalde het uiteindelijk en werd de jongste drievoudige wereldkampioen aller tijden. Het verlies was bitter in het Ferrari-kamp, zowel bij het team als de rijder zelf.

Ferrari probeerde nog de titel te winnen via het groene tapijt, maar de FIA bezorgde hen een koude douche. Het inhaalmaneuver van Vettel op Vergne was legaal en er kon de Red Bull-rijder niets verweten worden. Insiders beweren dat vooral Alonso achter deze affaire zat, wat hem uiteraard geen positieve reacties opleverde in Duitsland. De tweevoudige wereldkampioen zie daarover: "Eerlijk gezegd interesseert het me niet wat ze in Duitsland of elders vertellen. Het enige wat ik weet, is dat de mensen in de straat me komen omhelzen en dat ze me een gladiator of samoerai noemen. Het enige wat telt was de staande ovatie van de 1200 leden van onze Ferrari-familie. Voordien hadden de mensen een goeie opinie over mij, nu bemerk ik een heel ander niveau van respect. Dit had ik niet toen ik in 2005 en 2006 wereldkampioen werd. Om één van de groten van de Formule 1 te worden, volstaat het niet om alleen maar titels te winnen. Je moet seizoenen rijden zoals ik dit jaar heb gereden. Ik heb minder titels als Fangio of Schumacher, maar ik ben één van de beste. Senna won er drie en hij wordt aanzien als de beste rijder aller tijden, hoewel andere coureurs meer titels hebben. Als ik me terugtrek en ik heb maar de twee titels die ik nu al heb, hoop ik dat ik als de beste coureur aller tijden wordt aanzien."

Ga naar boven